Header afbeelding
Beschikking fosfaatrechten
17 januari 2018

Vanaf 15 januari kan er handel in fosfaatrechten plaatsvinden, mits u een beschikking fosfaatrechten heb ontvangen.

Voor de meeste melkveehouders geldt dat alleen gecontroleerd hoeft te worden of deze correct is en correspondeert met eerdere ontvangen overzichten inzake fosfaatrechten. Hebt u nog een beschikking met vleesvee (code 120), meld u zich dan bij ons. Deze code kunt u wellicht nog omzetten naar code 100, waar u wel rechten voor krijgt.

Vleesvee- en of jongveehouders raden wij aan om de beschikking goed te controleren. In veel gevallen is dat namelijk nog achterwege gebleven. Ook als u geen beschikking fosfaatrechten hebt ontvangen is het goed om u bij ons te melden. Wij kunnen ambtshalve verzoeken om een beschikking.

Let op: ook in de vleesveehouderij hebt u fosfaatrechten nodig voor dieren met code 101 en 102. Dit wordt bepaald door te kijken welke dieren er kalven op uw bedrijf, of op een ander Nederlands bedrijf. U hebt bijvoorbeeld bij 4 kalveren en 4 pinken op jaarbasis al 126 kg aan fosfaatrechten nodig, bij de huidige marktprijs ongeveer € 23.000.

Uiteraard geldt ook dat indien u deze dieren hield op 2 juli 2015, en u bent nog actief boer, u hier ook recht op zou moeten hebben.

© 2020 - Locis Adviseurs heeft zijn website laten maken door Ebbers Media.